Landis Årsmöte 2009!

Idag åkte jag, Emelie, Ulla och Majsan på Landis årsmöte! Det vart hel galet kan man väl säga.. Gpsen vägrade hitta Forshälla bygdegård, men som tur är så finns Eniro. Men det slutade med att vi åkte till fel bygdegård...
- Varför har han ringat in kyrkan?
- För bygdegården ligger vid kyrkan.
- Nej det gör den inte alls, nu åker vi hitåt.
Så får jag tag på papprena efter en stund och läser.. "forshälla bygdegård ligger söder om forshälla kyrka".
- Men va fan Hanna, varför sa du inte det tidigare?
Men när vi kom fram så var det fel Bygdegård som sagt, haha! Så fick ringa Marika och till slut kom vi fram... fint folk kommer alltid sent!
Det var ett intressant möte och sådär. Nu till våren ska det vara en TREC tävling vi ska vara med på.

Vad TREC är.
 ävlingsformen är gjord för att bedöma häst/ryttare i de hinder och svårigheter man kan möta i sitt dagliga ridande i naturen och längs våra ridleder. En tävling innehåller tre moment och kan ridas som en- eller tvådagarstävling.

ORIENTERING PÅ IDEALTID EFTER KARTA - Banans längd kan variera mellan ca 1 mil och upp till 4 mil på högre nivå. Det är inte det snabbaste ekipaget som vinner, utan det som rider närmast den utsatta idealtiden och har prickat in alla kontroller rätt. Max 240 poäng.

RIDBARHETSPROV - Inom en bana med 2-4 meters bredd och 75-150 meters längd skall hästen visa prov på mycket långsam galopp och mycket snabb skritt. Ekipaget tilldelas poäng beroende på hur lång tid man behövt för att att avverka respektive sträcka. Max 60 poäng.

HINDERTEKNIKBANA ("FÖRLÄNGD TRAIL") -  Banans längd varierar mellan 2,5- 5km längd och ska ridas på en idealtid. Banan ska innehålla valfritt (upp till 16) naturliga eller uppbyggda hinder. Hindren bör motsvara svårigheter som en ryttare kan möta under en ridtur. Lydighetsmoment som att ryttaren sitter av och hästen skall stå stilla utan ryttarens fysiska påverkan en utsatt tid kan också ingå. Max 160 poäng.

Verkar extremt kul i alla fall! Sen i September ska det förmodligen bli en föl och unghästmönstring på Nuntorp, som förmodligen kan bli en Islandshästen dag, spännande! :D och tävlingar under året!
Köpte även Landis Kalender för 2009, Naela är ju med i September, hehe! =)

Efter mötet och insläpp så skulle jag och Emelie åka och träna... men hon är ungefär lika bra på att kolla träningstider som hon är på ett läsa kartor.. så vi åkte och tvättade min bakruta istället, eller jag gjorde det och Emelie skämde ut mig inför hela Preem! Den jäveln. Hämnden är ljuv ska du veta! Snart ska vi spela patiensduell och jag ska skicka in kort för framkallning! Se ya!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0